Üzletberendezés, változtatás, de mikor?

Szerző: Váróczi Ákos | Vásárlógyártó tippek

Ki ne találkozna a kérdéssel, mikor érdemes újítani, festeni, változtatni, fejleszteni az üzleten?

A kereskedelem az a szegmens, amikor soha nincs megállás. Mindig pörgés van, folyamatos a marketing, a gondolkodás, a színfalak mögötti fejlesztés, hiszen enélkül megáll a világ. A kereskedőké biztosan.

Mert nem változtatni nem lehet.

Legyen szó egy tükörről, plusz egy megállító tábláról, vagy az egész üzletberendezés felújításáról, a siker soha nem marad el.

Mert a verseny évről évre egyre nagyobb.

Ahhoz pedig, hogy minden nap, vagy legalább is a legtöbb nap, nyugodtan menjünk ki az üzletünkből záróra után, fel kell vennünk a kesztyűt a folyton változóval.

Mert fejleszteni, fejlődni nem csak lehetőség. Ellenkezőleg. Ez a kereskedelem, a profit növelésének egyetlen kulcsa.

A karácsonyi forgalom után sokan a januári, februári csendre panaszkodnak.

A vásárlók kiköltekeztek, megvásárolták a legszükségesebbeket, a KSH adatai szerint ha kell, hitelből, de ajándékokkal vásárolták meg az ünnepek szépségét, így az év eleje általában vásárlás, pénzköltés nélkül telik.

Ha kisebb átalakításokról beszélünk, egy-egy polc, vagy polcrendszer kialakítása, vagy kirakati babák lecserélése, ezeket a színfalak mögött akár vasárnap is meg lehet valósítani.

A nagyobb átalakításokhoz azonban időre van szükség.

Épp ezért ajánlatos mihamarabb elkezdeni a tervezést, és ha egyedi üzletberendezésben (is) gondolkodsz, érdemes mihamarabb belevágni, hogy a változtatások véget érjenek.

Egy új üzlet új távlatokat jelent a kereskedelem, így az üzleted számára is.

Ha ügyesen csinálod, folyamatosan hírt adhatsz a fejlesztésekről, fotókkal illusztrálhatod az átalakulást, és persze ne feledkezz el a nyitó buliról sem.

Mert az átalakítás nem más, mint egy hatalmas marketingfogás. Kikérheted a leendő vásárlóid véleményét, szavaztathatsz színeket, formákat, ezeket pedig egytől-egyig szeretni fogják.

Így éred majd el, hogy a vásárló magáénak érezze az üzleted, egy picit családtagnak érezze magát.

A megnyitó, attól függően mi az, amit árusítasz, lehet divatbemutató, ingyenes smink tanácsadással egybekötve, kerékpár vagy motor show, de a lehetőségeknek csak a fantázia szab határt.

Tehát nem késtél le semmiről, ha úgy döntesz, felkeresel bennünket és a változtatás mellett döntesz. Mert ne feledd, nem fejlődni nem lehet.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: