Valentin napi kirakat – hogyan segítsd a férfiakat?

Szerző: Váróczi Ákos | Vásárlógyártó tippek

Ha fizikai kereskedésed van, minden bizonnyal minden nap azon fáradozol, hogy egyre több és több embert csalogass a boltodba.

Érthető, hiszen végülis a több látogató több lehetőséget kínál az eladások növelésére, ami összességében magasabb eredményt jelent.

De pontosan hogyan növelheted a vásárlók számát az üzletedben?

Írásomban most egy garantáltan módszert mutatok be, a szezonális kirakat erejét a Valentin napon keresztül.

Tarts lépést az évszakokkal

Semmi sem tartja jobban távol az embereket, mint egy ócska és elavult üzlet.

Ezért, ha növelni szeretnéd a látogatottságot, az egyik első dolog, amit meg kell tenned, hogy folyamatosan frissíted a kirakatod és a benne kihelyezett termékeket. De ha tervezett módon adsz okot a kirakatod megbámulására, akkor az emberek megállnak és nagyobb eséllyel lépnek be az ajtódon.

Hamarosan nyakunkon például a Valentin nap.

Ilyenkor még annak is a szerelem körül forog a gondolata, aki nyilvánosan tagadja ezt a messziről jött ’ünnepet’.

A szívecskés és piros dekoráció mellett lehetsz kreatívabb. Még akkor is, ha nem árulsz konkrétan erre az alkalomra passzoló termékeket, ha szemérmesebb szeretnél lenni, vagy éppen ellenkezőleg, polgárpukkasztó.

Ezen a ponton vedd elő a kreatív elméd és hagyd szabadon szárnyalni!

Milyen egy romantikus este?

Talán megjelenik a lelki szemeid előtt egy üveg pezsgő két pohárral, pár szem bon-bon, egy gyümölcsöstál, egy vörös rúzs, egy körömcipő, csak hogy a vállalható témáknál maradjunk. Ha fehérnemű boltod van, akkor beleférnek pikánsabb és merészebb installációk is.

Bármilyen szezonális vagy ünnepi kirakatot is tervezel, egy dolgot tarts szem előtt!

A túlzsúfoltság és az értelmezhetetlenség megzavarja a járókelőket és az ellenkező hatást éred el. Ezt ronthatja a véletlenszerű termékihelyezés, a túl sok felirat és a színek kavalkádja, amelyekben könnyen elveszhetnek az érzékszervek.

Használj szemet gyönyörködtető megállítótáblákat

Ha az üzleted forgalmas helyen van, tele zavarodott vásárlókkal, vagy ha az emberek nem állnak meg, hogy megnézzék a kirakatod, próbálj meg további elemeket bevetni a figyelmük felkeltésére.

Mi az én javaslatom? Használj megállítótáblákat!

Egyszerű, megfizethető és hatékony.

A kulcs az, hogy olyan megállítótáblát használj, ami kiszúrja az emberek szemét. Ehhez érdemes túllépni az ’AKCIÓ’ feliratozáson.

Ha tudod, mit keresnek az emberek, mire vágynak, milyen problémáik vannak, akkor sokkal könnyebb lesz a megállítótábládat izgalmassá tenni.

Visszatérek a Valentin napra.

A férfiak például ki nem állhatják, de a nők a szívük mélyén ilyenkor vágynak valamilyen meglepetésre, és ezt a férfiak is tudják. Bármilyen hihetetlen, de a pasiknak óriási problémát jelent az ajándékvásárlás.

A megállítótáblára írhatsz például egy ilyen csali szöveget:

„Mondj 5 mondatot a párodról és segítünk a meglepetés kiválasztásában!”

„Mutass egy jó képet a párodról és mi mutatunk pár hozzá illő meglepetést!”

Ha a megállítótáblát a bejárattal vagy a kirakattal merőlegesen helyezed el, akkor szinte belebotlanak az emberek és lehetetlen lesz nem észrevenni az üzeneted.

Ha egy férfi meglátja, hogy kitalálják helyette, ami neki hatalmas fejtörést okoz, nem sokat gondolkodik. Ez persze csak egy példa, de szinte minden területen és termékkörben lehet ilyen csali üzeneteket találni.

Ajánlj fel szolgáltatásokat

Ha van rá módod (ha nincs, teremts), akkor ajánlj fel olyan extra szolgáltatásokat, amelyek megkönnyítik a vevőid életét. Ha Valentin napi ajándékról van szó, akkor ilyen a csomagolás.

Most őszintén, ismersz olyan férfit (profi bolti eladón kívül), aki boldogan csomagolgat? Ráadásul ízlésesen?

A kényelem nagy vonzerő.

A kérdés az, hogy ezért kell-e, lehet-e pénzt kérni. Nos, ez az üzleti modelledtől és az árrésedtől függően érdemes meghatározni. Az ékszerboltokban ez bevett szokás, mások pedig a vásárlás értékéhez kötik az ingyenes szolgálatás díját.

Alig egy hónap és itt van február 14. Ha nem 2-3 napra szeretnéd kijáratni ezt az ünnepet, akkor érdemes minél előbb felkészülnöd a szerelmes ajánlatokra.

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: