Valentin-napi kiskereskedelmi ötletek

Szerző: Váróczi Ákos | Vásárlógyártó tippek

Így nyerd meg az ügyfelek szívét!

Boldog Valentin napot minden kiskereskedőnek! Mivel szélsebesen közeleg a szívek napja, úgy gondoltuk, hogy örülni fogsz pár kiskereskedelmi tippnek, amivel te is ’népszerűsítheted’ a szeretetet.

Nem kell virág- és ajándékiparban tevékenykedned ahhoz, hogy megmutasd üzletedben a Valentin-nap szellemét.

Amint látni fogod, sok mindent tehetsz február 14-e körül (vagy bármely napon), hogy profitot hozz ebből a napból akkor is, ha a termékkörödnek semmi köze a szerelemhez.

A Valentin-napi promóciós ötletektől a könnyen megvalósítható kampányokig íme néhány taktika, amit érdemes kipróbálni 14-e előtt.

Partnerség + termékbővítés

A Valentin-nap az év első olyan ’ünnepe’ a karácsony után, amivel fel lehet pörgetni a lelassult forgalmat. Használd ki tehát ezt az ünnepet arra, hogy bevételi lehetőségeket találj.

Ha látsz benne alternatívát, töltsd fel a raktáradat olyan termékekkel, amiket általában Valentin-napra vásárolnak. Ide tartoznak az ékszerek, üdvözlőlapok, cukorkák vagy virágok.

Azonban azt is fontos megjegyezni, hogy a Valentin-nap nem csak a tárgyakról szól.

Sok ember olyan élményekkel szeret ilyenkor kedveskedni, mint a vacsora egy romantikus étteremben vagy egy moziest. Ezt szem előtt tartva fontold meg, hogy idén februárban közös promóciót folytass egy közeli étteremmel, színházzal, mozival vagy bármilyen más, élmény alapú szolgáltatóval.

A kedvezményes utalvány egy jó eszköz lehet erre.

Valentin-napi témájú termékek vagy csomagolás

Ahogy írtam, nem kell virág- és ajándékiparban tevékenykedned ahhoz, hogy előnyt húzz a Valentin-napból. Ha elég kreatívan gondolkodsz, bármilyen üzletágban növelheted a forgalmad ebben az időszakban.

Szerezz be például romantikus mintájú csomagolópapírokat, vagy rózsaszín, szív formájú kosarakat, és egy pulton mutasd be az így becsomagolt termékeidet.

Az elkülönített kihelyezés és az ünnepi hangulat garantáltan figyelemfelkeltő. Ha pedig marad raktáron ezekből a kiegészítőkből, akkor sem kell aggódnod. Használd és kínáld fel a későbbiekben születésnapi, vagy bármilyen más alkalmi csomagolásként.

Egyedi pozicionálás

Nem árulsz romantikus vagy ajándék centrikus termékeket? Azért ne engedd el ilyen könnyen ezt a felhájpolt napot magad mellett! Ha nem akarod az üzleted semmilyen rózsaszín, vörös és cukormázas termékkel megtölteni, menj szembe az elvárásokkal.

Használj bátran olyan szlogeneket, mint a:

„Jobb, mint az olvadt csokoládé!”

„Nem hervad el, mint egy szál virág.”

Szingli kampány

Talán nem mondok újdonságot, hogy manapság Dunát lehet rekeszteni az egyedülálló emberekkel. Ők azok, akik ki nem állják ezt a napot.

Hacsak nem vagy olyan szemfüles, hogy bevesd a ’Szeresd magad!’, ’Lepd meg magad!’, ’Magadba fektess!’ fogásokat. Írd ki nagybetűkkel, hogy a szeretet napján ’törődj magaddal, hiszen megérdemled te is a figyelmet!’.

Rendezvény, buli, esemény

A Valentin-szezon remek ürügyet adhat egy offline vagy online esemény rendezésére is. Miért ne tarthatnál egy törzsvásárlói napot, ahol megvendégeled a leghűségesebb vevőidet pár finom falattal, miközben kellemes időt töltötök együtt.

Közben pedig lebonyolíthatsz egy különleges törzsvásárlói akciót.

Ha nem szeretnél nagy csinnadrattát, tarts egy virtuális eseményt, ami vásárlást generálhat és kapcsolj hozzá egy akciót.

Például, ha italkereskedésed van, tarts egy videós bemutatót a Valentin-napi koktélok készítéséről, majd dobd be az akciód az italokra és az elkészítésükhöz szükséges eszközökre.

A Valentin-nap nagyszerű időszak arra, hogy emlékeztesse a vállalkozásokat arra, hogy valóban kapcsolatban állnak az ügyfeleikkel.

Sokan arra használják az évnek ezt az időszakát, hogy átgondolják kapcsolataikat a számukra legfontosabbakkal, azaz a szeretteikkel. Ugyanakkor ez egy jó alkalom arra is, hogy a vállalkozások átgondolják kapcsolataikat a számukra legértékesebbekkel, az ügyfeleikkel!

Eszközök üzlete sikeréhez a Váróczi webshop-ban Megnézem!

About the Author

Váróczi Ákos a VÁRÓCZI Üzletberendezés ügyvezetője Ákos megreformálta saját iparágát azzal, hogy a klasszikusan offline vásárolt termékeiket elsőként kezdték webáruházban is értékesíteni. Magyarország mellett még Romániában és Szerbiában is van saját üzletük. Közgazdász és 3 gyermek büszke édesapja.

Leave a Comment:

Leave a Comment: